Mesto začína s prácami na dočasnom premostení na Hradskej

tvr bratislava vrakuňa most oprava
zdroj: FB Martin Kuruc StarostaVrakune

Od druhej polovice mája nemôžu vozidlá nad 7,5t jazdiť po moste na Hradskej vo Vrakuni. K mostu vtedy vyhlásilo mesto Bratislava aj mimoriadnu situáciu. Išlo o ďalší nevyhnutný krok v súvislosti s avizovanou a už potrebnou rekonštrukciou mosta.

Viac než polstoročie využívania mosta a dodatočné zásahy si totiž vybrali svoju daň. A podpísali sa pod jeho skutočne zlý technický stav. Starosta Vrakune sa ešte v máji zúčastnil na Magistrate krízového štábu a jedinou témou bol práve most. „Špičkoví odborníci zo Žilinskej univerzity nás oboznámili s výsledkami štúdie, ktorú si mesto Bratislava objednalo. Most nám verne slúžil od roku 1962, ale potvrdili sa naše najhoršie obavy. Most naozaj nie je v optimálnej kondícii,“ uviedol vtedy starosta Vrakune Martin Kuruc. A tak sa začali postupné práce na modernizácii mosta.

Mesto začína s prácami na dočasnom premostení

Prípravy komplexnej modernizácie mosta Hradská sú v plnom prúde. V najbližších dňoch pristúpia k ďalším nevyhnutným prácam, ktoré je potrebné zrealizovať ešte pred začiatkom samotnej modernizácie mosta. Predovšetkým zabezpečenie dočasného premostenia a prístupových ciest k nemu. V posledných mesiacoch sme vykonali niekoľko krokov, aby sme most odľahčili a zabezpečili jeho bezpečné používanie do doby jeho opravy. V prvom kroku sme demontovali drevené časti lávok pre peších a vytvorili sme chodníky po bokoch mosta pre chodcov. Následne sme z mosta vylúčili dopravu nad 7,5 t s výnimkou MHD.

Aktuálne sa začína s prácami na dočasnom premostení v blízkosti súčasného mosta na Hradskej. V rámci nich sa budú okrem osádzania samotného premostenia vytvárať aj prístupové cesty k nemu. V priebehu júla taktiež mesto začne s výstavbou energomosta potrebného na prekládku sietí. Všetky tieto práce budú prebiehať bez obmedzenia dopravy v okolí mosta.

O uzatvorení mosta Hradská budú včas informovať

Po dokončení realizácie dočasného premostenia sa most Hradská uzavrie do času, kým sa nedokončí jeho komplexná modernizácia. Dočasné premostenie budú môcť využívať vozidlá MHD a záchranné zložky a, samozrejme, chodci a cyklisti. Pre vodičov osobných vozidiel bude prejazd po dočasnom premostení zakázaný a budú musieť využiť niektorú z obchádzkových trás, ktoré mesto zverejní v dostatočnom predstihu ešte pred samotným uzatvorením mosta Hradská.

Najčítanejšie

Najčítanejšie