Norbert Kyndl: Neviem si predstaviť, ako budem žiť bez tejto školy

tvr-norbert-kyndl-gln

Posledný školský deň roku 2024. Tisícky žiakov si preberajú svoje vysvedčenia a tešia sa na letné prázdniny, aby sa oddýchnutí v septembri opäť vrátili do školských lavíc. Tento deň je ale špeciálny pre riaditeľa Gymnázia Ladislava Novomeského. Ten sa už v septembri do školy nevráti. Odchádza totiž do zaslúženého dôchodku.

Keď sa spýtate bývalých študentov na Gymnázium Ladislava Novomeského, takmer každý, či maturoval pred 40 rokmi alebo pred rokom, povie meno Norbert Kyndl. Osoba, s ktorej menom je táto škola najviac spojená. 

“Neviem si predstaviť, ako budem žiť bez tejto školy,” hovorí Norbert Kyndl. Jeden z najznámejších stredoškolských riaditeľov nielen v Bratislave, ale na celom Slovensku. Jeho slová sú pochopiteľné. Na Gymnáziu Ladislava Novomeského prežil takmer celý život. Sám na tejto škole študoval a zmaturoval, počas vysokej školy tu pracoval ako plavčík, potom na gymnáziu pôsobil ako učiteľ a riaditeľ. Jediné obdobie od svojich 15-tich rokov, kedy nebol spojený s touto strednou školou, bol rok vojenskej služby. 

Gymnázium Ladislava Novomeského dosiahlo pod vedením riaditeľa Norberta Kyndla prestíž, akú mu môžu závidieť školy po celom Slovensku. Učitelia i žiaci sa zhodujú na tom, že jeho odchodom končí jedno z najvýznamnejších období existencie školy.

Najčítanejšie

Najčítanejšie