Podvodníci stále zarábajú na senioroch

tvr televízia región bratislava všetko čo sa deje v bratislavskom kraji podvody seniori

Je to nekončený a dookola sa opakujúci príbeh. Aj napriek sústavným upozorneniam a výstrahám, dôverčiví seniori stále uveria, že ich peniaze sú vo väčšom bezpečí v kríkoch ako v banke či doma.

Najnovšie sa nechali nachytať dve seniorky, ktoré v uplynulých dňoch kontaktovala falošná pracovníčka kriminálnej agentúry. V dlhom telefonáte ich vystrašila informáciou, že na základe poznatkov polícia zadržala skupinu páchateľov, u ktorej našli papier s ich menami a adresami. Preto sa ich rozhodli kontaktovať a upozorniť, že ich cennosti sú ohrozené. Aby šperky a peniaze, ktoré majú doma, dali do obálky, tak znel pokyn falošnej pracovníčky kriminálnej agentúry v telefóne.

Nezmyselné miesta

Potom im kázali, aby zaniesli svoje cennosti na nezmyselné miesta. Prvá seniorka položila tašku s 12 500€ a šperkami medzi kontajnery na jednej z ulíc v Ružinove. Ďalšia seniorka podľa inštrukcií podvodníkov položila za múrik na Ivanskej ceste tašku s finančnou hotovosťou 11 500€, šperkami, dokladmi a kľúčmi od vozidla. Následne sa presunula do banky, kde vybrala 10 000 €, ktoré dala do kríkov neďaleko letiska M. R. Štefánika. Obe seniorky čakali na vrátenie ich cenností a finančných prostriedkov. Toho sa však nedočkali. Miesto toho policajti Okresného riaditeľstva PZ v Bratislave II realizujú vyšetrovanie vo veci zločinu podvodu.

Zložte hovor a volajte na políciu, na linke sú podvodníci

Keď vám zavolá policajt, zamestnanec kriminálnej agentúry, lekár či advokát, ktorý vás straší, že vaše peniaze a život sú v ohrození, zložte. Sú to podvodníci. Overujte si informácie skôr, ako týmto osobám odovzdáte svoj majetok. Aby ste nedopadli ako spomenuté dve seniorky.

Informujte svojich starších príbuzných, opakujte im to stále

V tejto súvislosti polícia žiada verejnosť o informovanie svojich starších príbuzných o častých praktikách podvodníkov. Vo veľkej miere práve včasná informovanosť dokáže zachrániť seniorom ich ťažko ušetrené úspory. Treba im to dookola stále opakovať.

Najčítanejšie

Najčítanejšie