Vajnory majú nové materské centrum

tvr-vajnory-materské centrum

Občianske združenie Klub rodičov a detí – Vajnory otvorilo nové materské centrum pre trávenie času rodičov s deťmi. Dobudovanie materského centra podporila spoločnosť Budimex, ktorá pri Bratislave stavia kľúčovú križovatku diaľnic D1 a D4.

Podpora spoločnosti umožnila dokončenie materského centra, ktoré by občianske združenie nemohlo bez tejto pomoci realizovať. Zahŕňala nákup potrebného materiálu, ako sú farby na steny, radiátory, koberec s podložkou, hračky pre deti a sedenie. Okrem toho bol zabezpečený aj nájom za priestory, čo výrazne prispelo k dobudovaniu a vynoveniu útulného a funkčného prostredia pre rodiny s deťmi. “Sme nesmierne radi, že aj vďaka tejto podpore budú mať mamičky a ich deti vo Vajnoroch ďalší priestor na stretávanie sa a vytváranie nových priateľstiev. Bez tejto pomoci by sa nám to určite nepodarilo,“ povedala Monika Debnárová, predsedníčka občianskeho združenia Klub rodičov a detí – Vajnory.

Podpora miestnych komunít

Zapojenie spoločnosti je súčasťou širšej stratégie v rámci spoločenskej zodpovednost, ktorá zahŕňa podporu miestnych komunít v blízkosti ich stavebných projektov. Snahou je nielen budovať infraštruktúru, ale aj zlepšovať životné podmienky obyvateľov v lokalitách, kde pôsobia. „Sme radi, že sme mohli prispieť k vytvoreniu dôležitého priestoru pre rodičov a deti vo Vajnoroch, v bezprostrednom susedstve s našou stavbou. Diaľničná križovatka D1D4 po dokončení zvýši dopravný komfort, bezpečnosť i plynulosť dopravy v hlavnom meste. Pri práci sa snažíme dbať čo najväčší ohľad na vodičov i život v okolitých obciach. Naša spoločnosť sa aj v Poľsku dlhodobo angažuje v podpore miestnych komunít v blízkosti našich stavebných projektov. Veríme, že materské centrum poskytne rodinám miesto, kde môžu spoločne tráviť čas a deti sa môžu hrať a rozvíjať v bezpečnom a krásnom novom prostredí,“ uviedol Wojciech Włodzimirski, projektový manažér spoločnosti Budimex SA.

Vajnory myslia na rodiny s deťmi

Klub pre rodičov a deti funguje vo Vajnoroch od roku 2012. Organizuje množstvo športových outdoorových aktivít pre deti a mládež rôzneho veku, ale aj pre celé rodiny. Snaží sa vytvárať podmienky a možnosti pre zdravý rast mladých ľudí a zmysluplné trávenie ich voľného času. Či už prostredníctvom plánovaných aktivít alebo budovaním detských ihrísk a športovísk, vrátane zachovania významných historických pamiatok a priestorov.

tvr-vajnory-materské centrum

Najčítanejšie

Najčítanejšie