Hokejový Slovan ide do novej sezóny

Letná príprava plná tréningov, cestovania a prípravných zápasov. Aj tak to vyzeralo počas posledných mesiacov vo svete hokejového Slovan Bratislava . Ten už o týždeň odštartuje svoju novú sezónu.

„Tie prvé dva týždne boli tvrdšie, čo sa týka tréningov, a potom to už bolo náročné. Mali sme zápasový blok, kde sme mali veľa cestovania. Strávili sme 50 hodín v autobuse,“ hovorí hlavný tréner HC Slovan Bratislava Ján Pardavý.

„Príprava bola zatiaľ dosť náročná, čo sa týka toho objemu. Vlastne sme začali už prvým májom, čiže v kombinácii s ľadom boli tie tréningy náročné. Potom vlastne prišla tá druhá časť, kde sme nastúpili do zápasov,“ dopĺňa Samuel Takáč, hráč HC Slovan Bratislava.

Prípravné zápasy ukázali, čo treba ešte posilniť, aby hokejisti mohli naplno nabehnúť do novej sezóny. Hokejisti absolvovali niekoľko zápasov, ktoré odhalili hráčske kvality v tíme. Najviac potrápili hráčov tímy zo Švajčiarska a Nemecka. Tie boli skutočnou previerkou.

Prvým súperom budú Michalovce

Prvý zápas čaká hokejistov už 15. septembra s Michalovcami. Tie Slovan minulú sezónu vyradili z play-off. Hokejisti tak majú Michalovciam čo vracať.

Verím, že do prvého zápasu vstúpime víťazstvom. Máme s Michalovcami skúsenosť z minulej sezóny, kedy nás vyradili z play-off. Takže Michalovce sa posilnili. Väčšina tímov v tej lige je opäť o niečo lepšia, čiže aj samotná liga bude vyrovnanejšia. Víťazstvo v prvom zápase dodá hráčom sebavedomie,“ doplnil hlavný tréner.

Nič iné ako výhra sa v Slovane nepočíta

Aj to je motto nielen tejto sezóny. Vyhrať, čo najviac zápasov a posunúť sa čo najďalej. Dobrým výkonom môže prispieť aj atmosféra na štadióne od domácich fanúšikov. Čím viac ich príde, tým lepšie prostredie vytvoria pre hráčov.

Prvý zápas tak HC Slovan odštartuje už v piatok 15.septembra o 17:00 na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu. 

Hokejisti si veria, pretože do prípravy dali naozaj všetko. Silu a odhodlanie musia však ukázať aj fanúšikom. Výhrami ich chcú prinavrátiť na štadión a s nimi aj pravú slovanistickú atmosféru.

Najčítanejšie

Najčítanejšie